1.a Angol irányultságú osztály - Hartyán Általános Iskola

„Hartyán Alapítvány az Iskoláért” közhasznú szervezet adószáma: 18041789-1-42 OTP BANK: 11715007-20322137
Keresés
Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

1.a Angol irányultságú osztály

Leendő elsősöknek

Joó Mária vagyok. Az 1. a osztály leendő osztályfőnöke.


A Jászberényi Tanítóképző Főiskolán végeztem tanító és vizuális kultúra szakon, majd az egri Tanárképző Főiskolán szakvizsgáztam, mint egyéni bánásmódot igénylő gyermekek fejlesztő pedagógusa. 21 éve vagyok tanító, 5 éve dolgozom a Hartyán Általános Iskola csapatában.

2014-ben megmérettettem magam szakmai szempontból, ahol mesterpedagógussá minősítettek. Azóta szakértői és tanfelügyelői munkát is végzek.
Vallom, hogy a legnagyobb ereje az emberi szónak, szeretetnek és a hiteles jelenlétnek van. Akármennyit is változott az anyagi világ körülöttünk az emberi lélek alapvető szükségletei ugyanazok maradtak. Ez az iskola maximálisan teret ad nekünk, pedagógusoknak, hogy ezeket az értékeket megteremthessük.

Munkám során igyekszem a tehetséges és a lassabban haladó gyerekeket is képességeiknek megfelelően fejleszteni. Fontosnak tartom, hogy tanítványaimat úgy neveljem, hogy önmagukkal és másokkal is harmonikus kapcsolatban éljenek.

Ehhez a munkához elengedhetetlen a szülők támogatása. A gyermek, a tanító és a szülő hármas kapcsolata vezethet a sikerhez, a derűs és kiegyensúlyozott iskolai évekhez.


Németh Judit


Tanítói diplomámat testnevelés műveltségterülettel 2002-ben szereztem a Kaposvári Egyetem Pedagógiai karán. Pályámat a Hartyán Általános Iskolában kezdtem diplomaszerzésem évében.

Az elmúlt 15 évben sok 1-2. osztályos gyerekkel ismertettem meg a környezetismeret, vizuális kultúra és a többi készségtantárgy rejtelmeit.
Az óvodából az iskolába való átmenet megkönnyítése érdekében igyekszem nyugodt légkört kialakítani, óráimon minél több játékos feladatot iktatok be.
Tanóráimon törekszem a módszertani sokszínűségre, a modern eszközök használatára. Fontosnak tartom, hogy a tanulók önmagukhoz képest a lehetséges maximumot hozzák ki magukból, valamint azt, hogy a szorgalomnak, tudásnak értéke legyen.

Az alsó tagozat legfontosabb feladatának tartom a helyes tanulási szokások, a biztos olvasási, írási, számolási készségek kialakítását, a rendszeres testmozgás és az egészséges életmód jelentőségének tudatosítását. Mindezt játékosan, élményekben gazdagon próbálom megvalósítani, figyelembe véve a gyermekek képességeit.


„Azért vagyok pedagógus, hogy a természetnek nyers gyémántját szép vigyázattal csiszoljam kristályba.” (Németh László)
Szeretettel várunk minden kisgyermeket osztályunkba!

 
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz