1.a Általános tantervű osztály sakk-angol nyelv - Hartyán Általános Iskola

„Hartyán Alapítvány az Iskoláért” közhasznú szervezet adószáma: 18041789-1-42 OTP BANK: 11715007-20322137
Keresés
Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

1.a Általános tantervű osztály sakk-angol nyelv

Leendő elsősöknek


Benkő Csilla vagyok.
A 2020 szeptemberében induló Sakk, Informatika, Matematika, Angol műveltségi területű 1.a osztálynak leszek az osztályfőnöke.
Több mint 25 éve tanítok alsó tagozatos kisdiákokat írni, olvasni, számolni és minden más dologra, ami segíti őket abban, hogy boldog, sikeres felnőttekké válhassanak.


Az
olvasást Meixner Ildikó, szótagoló-elemző-összetevő módszerével fogom tanítani. Betűk, szótagok, különböző szótípusokon keresztül jutunk el a mondatok értő olvasásáig. Lassú, de biztos módszer, amivel minden gyermek sikeresen el tudja sajátítani az olvasás tudományát.

Az
írást is ezzel a módszerrel, c-s kötéssel tanuljuk majd. Hiszek a mozgás fejlesztő hatásában. Abban, hogy a nagymozgások biztos alapjai segítenek a finommotorika rendezett működésében. Nem telhet el tehát nap, célzott mozgásfejlesztés nélkül!

Matematikából 20-as számkörben tanulunk meg számolni. Eleinte a számjegyekkel ismerkedünk. Sok-sok eszköz nyújt segítséget, hogy a számország birodalmában, logikusan gondolkodva, megtaláljuk a helyes utat. Nemcsak összeadni, kivonni tanulunk meg, hanem hiányos műveleteket pótolni, nyitott mondatokat, gépjátékokat, szöveges feladatokat megoldani.

A
készségtárgyakat nagy örömmel tanítom, hiszen felemelő érzés látni a gyerekek arcán az alkotás izgalmát, a sikerélmény boldogságát!
Leendő tanítványaim az 1.a osztályban megismerkedhetnek az
angol nyelvvel, és a Sakkpalota programmal, ami egy  olyan komplex képességfejlesztő módszer, amellyel minden kisgyermeket érdemes megismertetni az óvoda és az iskola közötti átmenet során, valamint az alsó tagozatos tanulmányai idején.

Mindehhez fontos a családi háttér, a közös támogatás! Hiszen nem más a cél, az Önök gyermekének boldog, sikeres iskolakezdése!
Sok szeretettel várom gyermeküket osztályomba!


Benkő Csilla


 
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz