1.a S.I.Ma. (sakk- informatika- matematika) osztály angol nyelvvel - Hartyán Általános Iskola

„Hartyán Alapítvány az Iskoláért” közhasznú szervezet adószáma: 18041789-1-42 OTP BANK: 11715007-20322137
Keresés
Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

1.a S.I.Ma. (sakk- informatika- matematika) osztály angol nyelvvel

Leendő elsősöknek

Ulejné Vass Andrea vagyok.

Zuglóban lakom, két felnőtt korú gyermekem van

Pályámat több mint 3 évtizede a Hartyán Általános Iskolában kezdtem, majd néhány év kitérő után most újra ebben az iskolában tanítok alsó tagozatos tanítóként. Jelenleg a 4. d osztályfőnöke vagyok, és a közismereti tantárgyakat tanítom a diákoknak.  
Bár még távolinak tűnhet, de hamarosan az Önök gyermekei is átlépik az iskola küszöbét, és szeptemberben beülnek az iskolapadba.
Az óvodás kor lezárása egy új, kihívásokkal teli időszak kezdetét jelenti, mely szép és izgalmas feladat elé állít gyermeket, szülőt egyaránt. De hiába a sok éves tapasztalat, az első osztály ugyanolyan örömteli kihívás, élmény, izgalom nekünk, pedagógusoknak is.

Akkor dolgozunk a leghatékonyabban, ha a szülő-gyermek-pedagógus kapcsolata előremutató, és a gyermek sokoldalú fejlődését szolgálja.
Alsó tagozaton legfontosabb feladatunk a helyes tanulási szokások, a biztos olvasás, írás, számolási készségek kialakítása, a rendszeres testmozgás és az egészséges életmód tudatosítása, figyelembe véve a gyermekek eltérő képességeit.
Fontos feladatomnak tartom megszerettetni a kicsikkel a tanulást, felfedeztetni a körülöttünk lévő világot, és megtalálni a bennük rejlő tehetséget. Mindezt sok-sok játékkal, mozgással, mesével, zenével fűszerezve. Tanóráimon törekszem a módszertani sokszínűségre, a modern szemléltető eszközök használatára. A sikeres munkához fontos a barátságos, otthonos környezet megteremtése is.
A tanítás sok-sok türelem, szeretet, megértés, ezért elengedhetetlen az empátia, a tolerancia. A jó munkát sok-sok dicsérettel, jó szóval, pozitív megerősítéssel jutalmazom, és vallom, hogy szabad tévedni. Életünkből nem hiányozhat a humor sem, de a szabályok felállítása és betartása is épp ilyen fontos.
Alkalmazkodva a jelenkor igényeihez, leendő tanítványaim az 1.a osztályban megismerkedhetnek az angol nyelvvel, és a Sakkpalota programmal, ami egy  olyan komplex képességfejlesztő módszer, amellyel minden kisgyermeket érdemes megismertetni az óvoda és az iskola közötti átmenet során, valamint az alsó tagozatos tanulmányai idején.
„ A holnap győztesei azok lesznek, akik képesek az elavult gondolatok elvetésére, és azok más ismeretekkel való behelyettesítésére.” (Polgár Judit)
Szeretettel várom azokat a kis elsősöket, akik szeretetteljes légkörben, sok játékkal és érdekes élményekkel gazdagodva szeretnék elkezdeni utazásukat a betűk és számok világában, bízva abban, hogy sok örömet szerez majd mindnyájunknak a következő négy év.


 
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz