1.b S.I.Ma. (sakk – informatika – matematika ) osztály - Hartyán Általános Iskola

„Hartyán Alapítvány az Iskoláért” közhasznú szervezet adószáma: 18041789-1-42 OTP BANK: 11715007-20322137
Keresés
Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

1.b S.I.Ma. (sakk – informatika – matematika ) osztály

Leendő elsősöknek


"Foglalkozzunk meleg, sugárzó szeretettel a gyermekekkel, s akkor ők csodákra képesek.”
(Erich Fromm)A szeptemberben induló 1.b osztály tanítói leszünk. 15 éve tanítjuk ebben az iskolában az alsó tagozatos kisdiákokat írni, olvasni, számolni és minden más fontos dologra, ami segíti őket abban, hogy boldog, sikeres felnőttek legyenek. Pályafutásunk alatt bizonyossá vált számunkra, hogy a 6-7 éves korosztály áll hozzánk a legközelebb.

Az óvoda és az iskola közti átmenetet mondókákkal, énekekkel, játékokkal színesítve igyekszünk megkönnyíteni. Fontosnak tartjuk, hogy a gyerekek örömmel járjanak iskolába, ahol egy barátságos, gyermekközpontú légkör veszi őket körül.


A matematikai ismeretek elsajátításához sok tevékenykedtetéssel, játékkal, saját tapasztalatok szerzésével jutunk el. Tanóráinkon változatos eszközhasználattal a gyerekek kíváncsiságára építve ismerjük meg a számok birodalmát. A Sakkpalota program remek lehetőséget nyújt a gyerekek logikus, kreatív gondolkodásának és problémamegoldó képességének fejlesztésére.
Az osztályunkba járó gyerekek szótagolva tanulnak meg olvasni. Olvasás és írás tanítás során figyelembe vesszük tempójukat, hiszen első osztályban legfontosabb szempont az alaposság.
Az első félévben különösen nagy hangsúlyt fektetünk a rajz és technika tantárgyakra az írásra való felkészítés miatt. Úgy szervezzük a tanórákat, hogy azok a tanulók teherbírásához, igényeihez alkalmazkodjanak.
A tárgyi tudás átadása mellett igyekszünk küzdelmeikhez erőt adni, támogatni őket örömükben, bánatukban.


Nagy örömmel és szeretettel várjuk a leendő elsősöket, akiknek szülei érdeklődnek a sakk - informatika - matematika osztályunk kínálta lehetőségek iránt!

Bruscháné Bálint Enikő és Németh Erika
leendő tanító nénik


 
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz