1.b Általános tantervű, művészeti orientáltságú osztály német nyelvvel - Hartyán Általános Iskola

„Hartyán Alapítvány az Iskoláért” közhasznú szervezet adószáma: 18041789-1-42 OTP BANK: 11715007-20322137
Keresés
Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

1.b Általános tantervű, művészeti orientáltságú osztály német nyelvvel

Leendő elsősöknek

„A nevelés nem külső és erőszakos kényszerítést, nem a gyerek fejébe töltött tudást jelent, hanem külső segítséget egy belső érdeklődéshez.”
                                                                          Müller Péter

Alexitsné Imre Éva vagyok, 2019 szeptemberétől én leszek az 1. b osztály osztályfőnöke. Ez az osztály általános tantervű, művészeti orientáltságú osztály lesz, német nyelvvel.

Magamról pár mondatot:
34 éve tanítok, Budapesten 5 éve. Jelenleg a 4. a osztály osztályfőnöke vagyok. Van egy felnőtt lányom.  A kerületben lakom, közel az iskolához. Szerencsés embernek tartom magam, mert a hivatásom egyben a hobbim is. Gyermekcentrikus tanítónak vallom magam. Nekem a legfontosabb, hogy valódi értékeket közvetítsek a gyerekeknek. Akkor eredményes egy gyermek, ha boldog, kiegyensúlyozott és örömmel jön minden nap iskolába. Ha ez megvan, akkor a tanulás már megy magától.
Játékosan tanítok, így észrevétlenül sajátítják el a gyerekek a tudnivalókat. A német nyelvet heti egy órában fogják tanulni, így elegendő idő marad az alapoktatásra. A német mellett az osztály tanulói szakkör keretében megismerkednek a furulyával, mint hangszerrel.  Lehetőségük lesz heti egy órában a testnevelés óra keretein belül a néptánc alapjainak megismerésére is. Ennek külön örülök, mert magam is 21 évig néptáncoltam, szeretete a mai napig megmaradt bennem, általa színesebb, gazdagabb személyiség lettem. Mindezek mellett a képzőművészetek és az irodalom segítségével gazdagítom tanítványaimat, bíztatom őket arra, hogy személyiségük előtérbe helyezésével, a saját kreativitásuk felhasználásával fejezzék ki érzéseiket, gondolataikat.

Nagy szeretettel várom új tanítványaimat! Ha úgy érzik, szívesen bíznák rám gyermekeiket, vegyenek részt az Iskolába hívogató foglalkozásokon, keressék a személyes találkozást!

„Lehet, hogy elfelejtik, mit mondtál nekik, de soha nem fogják elfelejteni, hogy hogyan érezték magukat szavaidtól.”

                                                                                                                 Carl William Buehner


 
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz