1.n Német nemzetiségi osztály - Hartyán Általános Iskola

„Hartyán Alapítvány az Iskoláért” közhasznú szervezet adószáma: 18041789-1-42 OTP BANK: 11715007-20322137
Keresés
Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

1.n Német nemzetiségi osztály

Leendő elsősöknek

„Az álmok egy tanítóval kezdődnek, aki hisz benned, aki noszogat,
ösztökél és fölsegít a következő lépcsőfokra.”
Rather


Kedves Szülők!

Németh Erika vagyok. Óvodapedagógus és tanító diplomával rendelkezem. 17 éve tanítok a
Hartyán Általános Iskolában alsó tagozatos tanítóként.

A szeptemberben induló 1. n osztály osztályfőnöke leszek.

Hivatásomban a legnagyobb és egyben a legszebb feladatnak tartom az első osztályba lépő kisdiákokat bevezetni az olvasás, írás és a matematika világába. Fontos számomra, hogy mindezt élményként éljék meg, hiszen az első évek benyomásai meghatározzák a kisgyermek iskolához és tanuláshoz való viszonyát. Ezért törekszem sok-sok dicsérettel, pozitív megerősítéssel és játékkal ösztönözni a gyerekeket a jobb eredmény elérésére. A tudás mellett fontos, hogy érezzék a szeretet, az elfogadást és ezt ők is tovább tudják adni.

Az osztályomba járó gyerekek szótagolva tanulnak meg olvasni. Az olvasás és írás tanítása során figyelembe veszem tempójukat, hiszen első osztályban legfontosabb szempont az alaposság. Az első félévben különösen nagy hangsúlyt fektetek a rajz és technika tantárgyakra az írásra való felkészítés miatt. Matematikából a tananyag feldolgozása sok tevékenykedtetéssel, játékkal történik. A gyerekek tapasztalat útján szereznek ismeretet, így jutnak el a mennyiség fogalmáig, így ismerik meg a számokat. A tanórákat a tanulók teherbírásához, igényeihez igazítom. Manapság egyre több szülő ismeri fel, hogy milyen nagy jelentősége és előnye van a gyermekkorban elkezdett nyelvtanulásnak. Az osztályomba járó kisdiákok heti 5 órában ismerkedhetnek meg a német nyelvvel. A tanórákon tapasztalt szakemberek sok-sok játékkal, zenével, mondókával teszik le a nyelvtanulás alapjait.

A tanításhoz sok türelem, megértés és szeretet szükséges. Véleményem szerint a tanuló, tanító és a szülő együttes összefogása adja meg a siker kulcsát ebben a folyamatban, segíti a gyermekek személyiségének sokoldalú fejlődését. Számítok támogató együttműködésükre!

Szeretettel várom a leendő kis elsőseimet német nemzetiségi osztályomba!

Németh Erika

 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz