Művészeti kiállítás a Hartyánban - Hartyán Általános Iskola

„Hartyán Alapítvány az Iskoláért” közhasznú szervezet adószáma: 18041789-1-42 OTP BANK: 11715007-20322137
Keresés
Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Művészeti kiállítás a Hartyánban

Galéria > 2017

Művészeti kiállítás a Hartyánban

Hagyományosan májusban rendezik meg a művészeti specializációjú osztályok a Művészeti kiállításukat az éves munkáikból.
A szorgos kezek által készült munkák és alkotások megnyitóján minden osztály bemutatkozott valamilyen művészeti formában. Az 1. b és a 2. osztályosok népdalokat furulyáztak, a 3.b osztályból Jónás Dóra Romhányi József versét szavalta, a 4. b osztályos gyerekek kalocsai táncokat adtak elő, és az 5. b osztály tanulója, Szemerédi Bence fagotton játszotta el a Canarie című darabot.
Idén újdonság volt, hogy a megjelent szülőket, vendégeket is megtáncoltatta Józsa Tamás, iskolánk néptánc oktatója, a Rákospalotai Szilas Néptáncegyüttes tagja.

A Hartyán Általános Iskola kiemelt feladatként kezeli a művészeti nevelés fontosságát.
Célunk, hogy  megalapozzuk a tanulók esztétikai szemléletét és az értékes alkotások iránti igényét, a zene szeretetét, a tánc értékteremtő hatását.
Építünk a gyermekek  nyitottságára, az esztétikum iránti érzékenységére,  alkotási vágyára.
Iskolánkban a művészeti specializációjú osztályok tanulói már első évfolyamtól részt vesznek emelt óraszámú ének zene órákon, tánc és dráma, és néptánc foglalkozásokon illetve furulyaoktatáson.
Idén is számos pályázaton és versenyeken indultak a művészeti osztályaink tehetséges diákjai, és mind alsó, mind felső tagozaton kiemelkedő helyezésekkel díjazták munkáikat, alkotásaikat, hangszeres,- és dráma előadásaikat.
A teljesség igénye nélkül néhány kiemelkedő eredmény:
-         500 éves a reformáció elnevezésű, országos rajzversenyen 3. helyezést értek el az 5. évfolyamosaink.

-         a kerületi komplex képzőművészeti versenyen 1. helyen végeztek az alsós és 3. helyen a felsős tanulóink.

-         A kerületi komplex tanulmányi versenyen, ahol a tantárgyi megmérettetések mellett kiemelt helyet kapott a dráma is, onnan diákjaink az első helyért járó kupával tértek vissza  a Hartyán falai közé.

-         Maskarás bábcsoportunkat a Színjátszó fesztiválon a „Karácsonyi népszokások” című előadásukért és ugyanezen a fesztiválon a legkisebbjeinket, az elsősöket néptáncukért nagy örömünkre közönségdíjjal jutalmazták.

És csak idő híján nem sorolom fel hány helyről hoztak el a gyerekek elismerő okleveleket, könyveket, jutalmakat az alkotásaikért, hangszeres vagy dráma előadásaikért illetve vers-, és prózamondásukért.  

Igyekszünk továbbra is tanításon kívüli programokkal is hozzájárulni diákjaink művészeti neveléséhez: rendszeres hangverseny-, színház,- és múzeumlátogatásokkal, kiállítások megtekintésével, színjátszó találkozókon és táncbemutatókon való szerepléssel, művészeti,- és alkotótáborok szervezésével, valamint a gyerekek által nagyon kedvelt kézműves szakkörökkel.

Prepokné Sinkó Anikó, Pataki Ildikó, Szunyogh Tünde, Nemesné Szerencsés Éva, Kemény Magdolna, Joó Mária ​

 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz