1.a Általános tantervű osztály sakk-angol nyelv - Hartyán Általános Iskola

„Hartyán Alapítvány az Iskoláért” közhasznú szervezet adószáma: 18041789-1-42 OTP BANK: 11715007-20322137
Keresés
Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

1.a Általános tantervű osztály sakk-angol nyelv

Leendő elsősöknek”Foglalkozzunk meleg, sugárzó szeretettel a gyermekekkel, s akkor ők csodákra képesek.”
(Erich Fromm)Ulejné Vass Andrea vagyok. Zuglóban lakom, két felnőtt korú gyermekem van.

A Hartyán Általános Iskolában alsó tagozatos tanítóként dolgozom, jelenleg a 4. a osztály osztályfőnöke vagyok. A közismereti tantárgyak mellett az ének, testnevelés, sakk tantárgyakat tanítom a diákoknak.

Bár még távolinak tűnhet, de hamarosan az Önök gyermekei is átlépik az iskola küszöbét, és szeptemberben beülnek az iskolapadba.
Az óvodás kor lezárása egy új, kihívásokkal teli időszak kezdetét jelenti, mely szép és izgalmas feladat elé állít gyermeket, szülőt egyaránt. De hiába a sok éves tapasztalat, az első osztály ugyanolyan örömteli kihívás, élmény, izgalom nekünk, pedagógusoknak is.

Akkor dolgozunk a leghatékonyabban, ha a szülő-gyermek-pedagógus kapcsolata előremutató, és a gyermek sokoldalú fejlődését szolgálja.
Alsó tagozaton legfontosabb feladatunk a helyes tanulási szokások, a biztos olvasás, írás, számolási készségek kialakítása, a rendszeres testmozgás és az egészséges életmód tudatosítása, figyelembe véve a gyermekek eltérő képességeit.

Igyekszem megszerettetni a kicsikkel a tanulást, felfedeztetni a körülöttünk lévő világot, és megtalálni a bennük rejlő tehetséget. Mindezt sok-sok játékkal, mozgással, mesével, zenével fűszerezve. Tanóráimon törekszem a módszertani sokszínűségre, a modern szemléltető eszközök használatára.  Az osztályterem rendelkezik interaktív táblával, amit rendszeresen használunk is. A sikeres munkához fontos a barátságos, otthonos környezet megteremtése is, amit a rendszeresen aktualizált teremdekoráció biztosít.

A tanítás sok-sok türelem, szeretet, megértés, ezért nagyon fontosnak tartom az empátiát, a toleranciát. A jó munkát sok-sok dicsérettel, jó szóval, pozitív megerősítéssel jutalmazom, és vallom, hogy szabad tévedni. Életünkből nem hiányozhat a humor sem, de a szabályok felállítása és betartása is épp ilyen fontos.

Alkalmazkodva a jelenkor igényeihez, leendő tanítványaim az 1.a osztályban megismerkedhetnek az angol nyelvvel, és a Sakkpalota programmal, ami egy olyan komplex képességfejlesztő módszer, amellyel minden kisgyermeket érdemes megismertetni az óvoda és az iskola közötti átmenet során, valamint az alsó tagozatos tanulmányai alatt.
„A holnap győztesei azok lesznek, akik képesek az elavult gondolatok elvetésére, és azok más ismeretekkel való behelyettesítésére.” (Polgár Judit)

Szeretettel várom azokat a kis elsősöket, akik szeretetteljes légkörben, sok játékkal és érdekes élményekkel gazdagodva szeretnék elkezdeni utazásukat a betűk és számok világában, bízva abban, hogy sok örömet okoz majd mindannyiunknak a következő négy év.


Ulejné Vass Andrea  

 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz