1.n Német nemzetiségi osztály - Hartyán Általános Iskola

„Hartyán Alapítvány az Iskoláért” közhasznú szervezet adószáma: 18041789-1-42 OTP BANK: 11715007-20322137
Keresés
Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

1.n Német nemzetiségi osztály

Leendő elsősöknek

Kedves Szülők!


Joó Mária vagyok, 27 éve dolgozom pedagógusként. Végzettségem szerint tanító, szakvizsgázott fejlesztőpedagógus, mesterpedagógus szakértő és tanfelügyelő.

Pozitív szemléletű, vidám, nyitott pedagógusnak tartom magam. Egy tanítónak az egyik legszebb feladat az elsős kisgyermekeket bevezetni az iskolai életbe, megtanítani nekik a tanulás rejtelmeit, szépségeit, megszerettetni velük az olvasást, írást, számolást, és a mindennapokat sok-sok játékkal élménnyé varázsolni.

Meggyőződésem, hogy jól tanulni csak egy jó közösségben lehet. Nyugodt, szeretettel teli, egymásra odafigyelő osztálylégkört igyekszem kialakítani, amelyben fejlődhet a gyerekek önbizalma, tudása. Fontos, hogy minden kisgyermek felfedezze magában az igazi értékeket, barátokat szerezzen.

A német nyelv oktatása évtizedek óta kiemelt feladat az iskolánkban. A gyerekek heti 5 órában foglalkoznak a német nyelvvel. Emellett a tanulók megismerkednek a német hagyományokkal, szokásokkal, valamint heti egy órában a német nemzetiségi tánccal. A tanórákon tapasztalt szakemberek sok-sok játékkal, zenével, mondókával teszik le a nyelvtanulás alapjait. Nálunk egy olyan magabiztos tudást szerezhetnek a tanulók, ami a későbbi életükben is egy nagy kincs lesz a tarisznyájukban.

A tanulás mellett mindig nagy hangsúlyt fektetek a szabadidő kellemes és hasznos eltöltésére is. Gyakran járunk kirándulásokra, múzeumpedagógiai foglalkozásokra, könyvári órákra, állatkerti sétákra. Műsorokkal készülünk az iskolai rendezvényekre, megünnepeljük a születésnapokat, részt veszünk különböző versenyeken és érdekes pályázatokon.  

Mindezek mellett bízom az aktív szülői együttműködésben is, hiszen közösen teszünk a gyermekek személyiségének sokoldalú fejlesztéséért és a sikeres, örömteli tanulásért. Ez alapozza meg a derűs, kiegyensúlyozott iskolás éveket mind a kisgyerekek, mind a szülők számára.


Szeretettel várom gyermeküket az 1.n osztályba.


 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz